Saturday, 14 July 2012

Magic Sponge Curler

Hye Darlings! Meet again!

Today, i would like to share with all of u about MAGIC SPONGE CURLER!

WOWW!! Magic kee???? of course magic. hehe... kalau tak, tak ingin nak share pon. Wakaka

For sure, ramai yang TAK tau pasal benda ni. SERIOUS! 

For those yang memang nak sesangat mendapatkan rambut yang super duper gorgeous haruslah mengcurlykan rambutnya! hahaha.... y im saying dat?? well, itu falsafah i. Pendapat korang i tak tahu lah kan. Tehee...

OK. shhhh.. Lets check it out!

TARAAAA!!!





inilah dia MAGIC SPONGE CURLER tu! 
Sebenarnya nama dia bukan magic sponge curler pun kalau google nama dia just Sponge Hair Curler.

Iols beli benda ni di Magic Boo di Bandar Tun Razak. Magic Boo ni menjual banyak benda berkaitan kecantikan wanita terutamanya barang-barang untuk saloon lah. Tapi boleh gak kalau nak beli satu barang macam iols beli ni. Kalau di teliti memang tak nampak sangat kedai ni. Sebab tersorok sikit. Alah.. tapak pasar malam jumaat tu. Berdekatan dengan HUKM. Sebenarnya iols da lama cari benda ni. So far google semuanya kena beli on9. Huhu. Thats why iolsss tangguh-tangguh nak beli.

 Nak jadikan cerita, kebetulan tadi iols nak pegi tukar Hair Dryer iols yg jahanam walaupun baru sehari guna tu. (Nasib baik ada warranty) Iols ternampak benda ni. Wah!! Sukanya hati iolssss.. Terus grab dua pack. Murah sangat-sangat murah! RM 9.90 je dek nooonnn... 1 pack ada 6 sponge rollers. Ok la tu. Beli dua sebab rambut iols ni panjang n tebal. huh!  Kang beli satu tak cukup. Nasib baik iols dah try ngam-ngam. Lega hati.. 


HOWS IT WORK




First sekali i letak SERUM rambut ni dulu. Protection. Hehe

Ok. Lepas tu i letak benda ni. Ini  untuk curly hair. N effect soft n x kejung la rambut tu. 

NEXT! i letak TASTE foam ni. A lil bit. Untuk dapatkan effect curl yg lebih. Ecey.... ;p


LASTLY! ni la rupa MAGIC SPONGE CURLER tu. comelicous!! KAN??!! hehe
TESTING2! Senang je nak apply ni. 

Ibarat menanam buah lemon di kepala ku. Kah kah... 

Im bloww my hair a lil bit. Sikit je. And temperature pon x tinggi.

 ONLY ONE HOURS LATER! Setelah aku tertidur kepenatan. Maklumlah baru balik keje. Muka minyak tu uolsss...

WO WO WO! Unexpected! Its only took for one hour baby!

BLURR PIC. HUH! ~_~"

Seperti yang kita tahu, pengunaan alat2 yang panas ke atas rambut kita akan merosakkan rambut kita. 
Plus, nak pegi saloon untuk buat thong pun mengambil masa yang sangat lama. LETIH KAN?? Sometime kita xde masa nak pergi pon. Hehe...Oleh itu, iolsss happy dapat share ngan korang semua. hehe... 

Ok la selamat mencuba ye! Sharing is caring!
 

No comments:

Post a Comment