Tuesday, 27 November 2012

Kembali Terjalin

Masih ingahkah anda pada entri entri sedih pada bulan April yang lalu?=_="

Its mean a lot to me. Lalu aku titip kan pada kalian. Untuk meluahkan apa yang aku rasa. Hampa kesal dan amarah. Semua nya ada di benak. Pelbagai perasaan wujud ketika itu. Down. Down. Down.

Anyway it was my PAST TIME! aku ulangi. it was my past time!


NOW

KEMBALI TERJALIN (macam lagu zamani kan?? nyanyi time karaoke memang sgt merdu suaraku =D

Keadaan kembali seperti sediakala. Malah. Bertambah baik dan aku bakal menjadi a part of his life soon.

MACAM TAK PERCAYA. berpisah dan kembali terjalin.

Semudah itu aku maafkan. Kerana apa? Kerana cinta. Betul la apa yang orang selalu kata. Cinta seorang perempuan itu terlalu mendalam sampaikan kesalahan yang besar dapat di maafkan asalkan betul betul ikhlas.

Mujur, aku seorang yang mudah memaafkan dan melupakan seterusnya berfikir kehadapan. Aku anggap semuanya ada hikmah di sebaliknya. Alhamdulillah... Lebih tenang dan kegembiraan aku berganda-ganda sekarang ini.

Kronologi Cinta

Bulan Ramadhan yang lalu cinta aku dan dia berputik kembali. Setelah 4 bulan kami berpisah tanpa sebarang berita dan juga atas kekecewaan yang begitu menusuk ke jantung hati aku ni... Aku dan dia membawa diri. (eh perlu ke dia membawa diri) sedangkaaaannn eh jangan ungkit ungkit ye..... =D hehe. Hati aku semakin terubat dek masa yang berlalu. Tak nak terlalu memikirkan dan mahu lebih positif dalam kehidupan.
Akhirnya, satu panggilan telefon merubah segalanya. Aku dan dia berbual seperti biasa. Panas jugak la telinga aku ni bergayut lama-lama. Dan masing-masing sedar, aku dan dia memang serasi bersama. Dia meminta aku kembali kepadanya. :))))) senyum banyak2 sampai ke telinga.

Kata-kata jawapan masih belum aku putuskan. Lebih berhati-hati dalam menerima cinta kali ini.
Pandangan keluarga , pandangan kawan-kawan terdekat, juga pandangan dari seorang ahli keluarganya aku hitung kira kan. Tidak mahu pisang berbuah dua kali. Tak berapa suka pon nak makan pisang. hehe dan aku yakin dengan jawapan aku. YE PASTI

SEMINGGU berlalu. Tidak aku biarkan dia menunggu lama. Sedang hati membuak2 ingin memberitahu bahawasanya aku setuju untuk aku dan dia kembali bersama. :) Sempat aku menguji dan menyatakan bahawa aku tidak mahu kembali. Dia hampa. :'(
(mak aiiiii jiwang gila...ada bakat tulis novel cinta... argh! shut up u. hehehe ) 
Bulan baik aku harapkan berganda hikmahnya. So. aku cakap la. ACAH je. :))))))

Ramadhan berakhir.

Syawal bermula.

Seminggu Raya family si dia datang merisik.

Hubungan semakin erat. Mula mengenali ahli keluarganya.

^_^

Minggu depan aku dan dia akan bertunang. 1/12/2012

Ikatan ini aku harapkan berkekalan. Aku cuma mengharapkan dan mohon yang terbaik.

Doakan ye kawan-kawan.





With love
EL







Saturday, 14 July 2012

Magic Sponge Curler

Hye Darlings! Meet again!

Today, i would like to share with all of u about MAGIC SPONGE CURLER!

WOWW!! Magic kee???? of course magic. hehe... kalau tak, tak ingin nak share pon. Wakaka

For sure, ramai yang TAK tau pasal benda ni. SERIOUS! 

For those yang memang nak sesangat mendapatkan rambut yang super duper gorgeous haruslah mengcurlykan rambutnya! hahaha.... y im saying dat?? well, itu falsafah i. Pendapat korang i tak tahu lah kan. Tehee...

OK. shhhh.. Lets check it out!

TARAAAA!!!





inilah dia MAGIC SPONGE CURLER tu! 
Sebenarnya nama dia bukan magic sponge curler pun kalau google nama dia just Sponge Hair Curler.

Iols beli benda ni di Magic Boo di Bandar Tun Razak. Magic Boo ni menjual banyak benda berkaitan kecantikan wanita terutamanya barang-barang untuk saloon lah. Tapi boleh gak kalau nak beli satu barang macam iols beli ni. Kalau di teliti memang tak nampak sangat kedai ni. Sebab tersorok sikit. Alah.. tapak pasar malam jumaat tu. Berdekatan dengan HUKM. Sebenarnya iols da lama cari benda ni. So far google semuanya kena beli on9. Huhu. Thats why iolsss tangguh-tangguh nak beli.

 Nak jadikan cerita, kebetulan tadi iols nak pegi tukar Hair Dryer iols yg jahanam walaupun baru sehari guna tu. (Nasib baik ada warranty) Iols ternampak benda ni. Wah!! Sukanya hati iolssss.. Terus grab dua pack. Murah sangat-sangat murah! RM 9.90 je dek nooonnn... 1 pack ada 6 sponge rollers. Ok la tu. Beli dua sebab rambut iols ni panjang n tebal. huh!  Kang beli satu tak cukup. Nasib baik iols dah try ngam-ngam. Lega hati.. 


HOWS IT WORK




First sekali i letak SERUM rambut ni dulu. Protection. Hehe

Ok. Lepas tu i letak benda ni. Ini  untuk curly hair. N effect soft n x kejung la rambut tu. 

NEXT! i letak TASTE foam ni. A lil bit. Untuk dapatkan effect curl yg lebih. Ecey.... ;p


LASTLY! ni la rupa MAGIC SPONGE CURLER tu. comelicous!! KAN??!! hehe
TESTING2! Senang je nak apply ni. 

Ibarat menanam buah lemon di kepala ku. Kah kah... 

Im bloww my hair a lil bit. Sikit je. And temperature pon x tinggi.

 ONLY ONE HOURS LATER! Setelah aku tertidur kepenatan. Maklumlah baru balik keje. Muka minyak tu uolsss...

WO WO WO! Unexpected! Its only took for one hour baby!

BLURR PIC. HUH! ~_~"

Seperti yang kita tahu, pengunaan alat2 yang panas ke atas rambut kita akan merosakkan rambut kita. 
Plus, nak pegi saloon untuk buat thong pun mengambil masa yang sangat lama. LETIH KAN?? Sometime kita xde masa nak pergi pon. Hehe...Oleh itu, iolsss happy dapat share ngan korang semua. hehe... 

Ok la selamat mencuba ye! Sharing is caring!
 

Saturday, 14 April 2012

Mendung

Hello Darling.

 Tajuk entry berkait dengan cuaca kt luar. Takde kena mengena dengan apa yang aku nak tulis. :)

Pagi-pagi lagi aku dah shoot ke Worldwide Bussiness Park kt Shah Alam, Seingat aku, aku tidur sejam je malam tu. Dengan keadaan mengantuk aku gagahkan diri jugak. Sebab aku tak nak biarkan masa aku kosong tanpa di isi dengan sebarang aktiviti. Dalam perjalanan banyak lagu-lagu yang memberi perangsang  dan kekuatan pada aku. Ohh sukanya! Berjoget-joget aku sambil drive. Dalam hati terdetik! Ah! alangkah indahnya perasaan ini. Terasa tersuntik semangat aku kembali. 

Aku nak ucap jutaan terima kasih kepada semua kawan-kawan aku yang banyak memberi kata-kata semangat pada aku. Wahhh... aku terasa sangat di hargai. Terima kasih u olsssss! Dari jam 2 pagi sampai lah 6 pagi masih ada yang sudi call tanya kan keadaan aku. Aku terharu weyh! Betul. Aku masih punya kawan-kawan.

Setelah aku tahu yang punca perpisahan kami adalah kerana beliau ada perempuan lain. Aku terkilan, terkedu dan terhina sekali ye kawan-kawan. Aku masih lagi tenang dan boleh menerimanya. Sebab bukan sifat aku nak mengamuk tak tentu pasal. Aku punya aura positif dalam diri aku sendiri yang aku boleh seimbangkan dengan keadaan dan emosi aku. gitewwwww... kau ada?? heee

Tapi.....aku takkan berdendam walaupun tiada sebarang ungkapan maaf aku terima darinya. Aku serahkan pada Tuhan. Well, aku sangat salute pada insan-insan yang teraniaya macam aku dan dapat survive dengan jayanya dalam hidup mereka. Betul aku respect.

Dan di kala ini, terasa berdosa pada insan-insan yang pernah aku sakiti. Walaupun niat aku pergi untuk bersendiri, tetap susah untuk terima. Terasa kejamnya lah diri aku ini. Sekarang aku akan belajar. Belajar untuk menghargai. Aku akui, aku memilih. Tapi memilih dari segi ape? haaaa.. aku je yang tau. Bukan sebab harta atau rupa ye.:p

Herm.. aku da bangun da. Bangun dari mimpi-mimpi dan khayalan aku. 


heeem

jangan la menyampah baca kisah-kisah sedih aku ni 

haha.. sesungguhnya aku tak berniat.

bye!
 


Sunday, 8 April 2012

Tiada Daya Selamanya











Lara Lagi 

Hanya sampai di sini sahaja
Kisah cinta kita berdua
Tiada daya selamanya
Terhenti di sini

Biar ku pujuk hati ini
Merawat rinduku sendiri
Setelah aku kau lukai
Sedangkan kau tahu

Kasih aku hanyalah untukmu
Tiada lain dalam diriku
Takkan berubah
walau dipisah laut biru

Cinta aku hanyalah untukmu
Tak pernah goyah
Tak pernah jemu
Takkan terpadam dalam hatiku
Ia milikmu.. percayalah

Mungkin sudah suratan kita
Terpisah sebegini saja
Pasti di suatu hari nanti
Ku jejak bahagia...

Rindu.. Aku masih punya harapan yang tinggi menggunung. 
 
Aku
 
akan 
 
setia 
 
menunggu...
 
:'( 
 
i cant live without u...
 

 
 
 
 

Friday, 6 April 2012

Takdir Penentu Segala


Break off. yeah. its end. 


WHAT????  =) Its true...... sighh.. (aku mengeluh ni. dengar tak? )

Cerita cinta aku dengan si dia telah berakhir. Mungkin ada yang bertepuk tangan gembira di atas kesedihan aku ini, tidak kurang juga ada yang bersimpati. Pada yang bergembira clap ur hands guys... Are you happy now???. Abselutely! Ouh Thanks guyssss.... Anda tak pernah berubah.


Well, sepertinya aku ini seorang yang tidak bernasib baik di dalam hal-hal berkaitan percintaan. Semuanya mungkin berpunca daripada aku sendiri, aku terlalu mendambakan kesempurnaan pada percintaan aku yg terdahulu ataupun berpunca dari pelbagai punca. hah... faham?? Bila sesuatu tidak memuaskan hati aku, pasti aku mengkritik, memberontak dan marah. Tapi tidak pernah ku hamburkan melalui perkataan, sebaliknya perbuatan. Aku lebih bergembira bersama teman-teman berbanding si dia. Argh! kejamnya aku. Tapi itu dulu...........

"
"
"
"
"
"
 "
"
Hem, tapi berbeza dengan kisah percintaan aku yang baru berakhir ini, dengan dia, aku lebih menjaga gerak geri aku, yeeee aku ikhlas. Ikhlas sangat-sangat. Aku berusaha menjaga hubungan ini. Aku tatang bagai minyak yang penuh. Tapi... Aku tak mampu nak pertahankan sebab siapa lah aku nak memaksa kalau dia dah buat keputusan untuk bersendiri.

Sesiapapun pasti akan merasa sedih kalau harapan hanya tinggal harapan. Begitu juga aku. Aku pasti rindu dia, aku  juga sangat senang bersama orang-orang di sekeliling dia. Aku rasa senang tengok kebahagian kawan-kawan  baik dia. Zack dan Hani, Ayed dan Alice, Ateng dan Een, Riz dan errr tak pasti, Aku ingat aku dapat jadi sebahagian dari korang. Tapi tak kesampaian. :'(  

Erm... 

Sedih + Marah + Kecewa, Semua bercampur menjadi satu. But life must go on. 

Aku yakin ada hikmah di sebaliknya. Aku serahkan urusan jodoh ku pada Tuhan selepas ini. 


Aku sedar. Aku tak sempurna. Malah terlalu banyak kekurangan.
"
"
"
"
"
 Tapi aku janji akan menyempurnakan hidup orang lain dengan segala apa yang aku ada.

Terima kasih Ya Allah atas segala nikmat yang telah kau beri.
Sekurang-kurangnya aku telah merasai kebahagiaan yang telah kau beri walaupun hanya sebentar cuma. 
Jadikan lah aku seorang hamba yang tahu bersyukur. Aminnnn


Sad Love Quotes


Just because you know someone would wait for you forever doesn't mean you can let them wait that long.

Every heart has a pain. Only the way of expressing it is different. Fools hide it in eyes, while the brilliant hide it in their smile.
 It's hard to take a role in someone's life when you're not even part of the script.






If a man wants you, nothing can keep him away. If he doesn't want you, nothing can make him stay. Nothing.......
...
...
...
...
..
.

Sudah Cukup Sudah- Nirwana Band

Inikah caramu membalas cintaku
Kau nodai cinta yang ku beri
Inikah caramu membalas sayangku
Kau lukai sayangku untukmu

Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkanku sesuka hatimu
Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisa
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin tersiksa
Lebih baik ku pergi saja
Telah berulangkali ku coba mengalah
Ternyata sabarku tak berarti untukmu


Bye

Wednesday, 4 April 2012

Hurt


 Ayu Shita - Tuhan Berikan Aku Cinta

Walau aku senyum bukan berarti
Aku selalu bahagia dalam hari
Ada yang tak ada di hati ini
Di jiwa ini hampa

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta
~ ~ ~

Di saat aku mendengar bait-bait lirik lagu ini.  
Hatiku tersentuh. 
Seakan mempunyai makna yang mendalam.


isk isk....  

Sedih. Hampa. Kecewa.



You do not care about my any word and I consider you my world. Yes I am.

 

Friday, 24 February 2012

Stress!


Arghh!!!! Diam lah!

Hari ni aku memang tension keje. Walaupun hari ni bos aku cuti tapi dia tetap memberi tekanan kepada aku. Can u imagine?? Kalau sehari suntuk dok call call call tanya keje da siap belum. Everytime and everything dia nk follow up. Tak ke boleh tekanan jiwa aku di buatnya! Tu time dia cuti. Time dia keje. Korang fikir la sendiri. Terkejar-kejar macam tikus! Tikus main kejar2. haha

Yes. I know, itu tanggungjawab aku. But....x semua orang boleh bekerja di situasi begini. Nasib baiklah aku merupakan seorang pekerja yang cekap dan mampu menerima pelbagai tugasan dan arahan dalam satu2 masa.(perasannn.. haha. eh.. kalau tidak aku tak dapat sandang Anugerah Perkhidmatan Cemerlang di tahun pertama aku keje tau) Kire cekap la kan. haha

BUT!!! kadang-kadang ia melangkaui kesabaran aku. Sebagai seorang PA (Personal Assistant) ataupun Setiausaha kepada seorang Profesor Datin Dr. bla bla berpangkat Jusa aku merasa tertekan kerana SIKAP nya yang begitu complicated terhadap benda-benda yang remeh tapi terlalu ambil ringan untuk perkara yang lebih penting. Aku pon tak paham walaupun aku da hampir dua tahun menjadi PA beliau. (cepat-cepat lah tukar bos!)

Arghhh!! (jerit lagi!)
Aku TENSION laaaa!! gila tension ni!

Ada lagi satu hal ni. Bengang aku ngan sesetengah manusia yang tak tau nak cakap baik-baik dengan orang lain. Tak ada langsung ke perasaan hormat. Selama aku bekerja ni, stress2 aku, sebanyak2 keje aku. Aku masih tahu nak menghormati orang lain. Tapi tadi, aku terkena. Erm.. nak komplen banyak pon x boleh. Nasib baik lah aku ni staff sini jugak. Kalau orang luar?? buat malu UKM je. Semoga awak perbaiki lah layanan awk ye Cik Kak... (di akhir perbualan telefon. dengan slumber aku cakp.. "Ui...Very Rude "). pap. Aku letak gagang. Sakit Hati!

Kena keje siang malam baru semua keje ni boleh siap.

Hurm entahla. Kalau ikutkan, da nama bekerja. Dah tentu sampai bila- bila x siap. Tapi bila di tambah dengan tekanan. Boleh mati cepat ow.. Tapi takpela.. Aku harap Tuhan permudahkan urusan aku di dunia ni dari segala hal. Amin Ya Rabbal Alamin.

"Selawat banyak-banyak pegi tenangkan diri"
OK Bai. 

Wednesday, 22 February 2012

Obsesi Kecantikan

Hello Girlssss...

Wanita dan kecantikan memang  tak dapat dipisahkan.
Kecantikan itu pula sesuatu yang subjektif. Kadang-kadang kita tengok orang tu bukan main cantik lagi but sometimes orang lain tengok. Dia akan kata, eh?? aku tengok biasa je.
Well, mungkin fakta itu benar, kecantikan ni subjektif. Tiada definisi yang betul-betul tepat mengenainya.

Haha.. (tetiba ketawa) apehal?? 
Hee.. actually baru je jap tadi keluar pegi jalan-jalan tengok jualan yang berlangsung di Lobi Utama Pusat Perubatan UKM. Tempat aku mencari sesuap nasi. Macam-macam jualan ada. Tapi xde la semeriah Jom Heboh ke Sua Rasa TV9 tu. Most of things yang di jual adalah..... MAKEUP! 

Thanks Mr.Google

DAN....aku lah orang paling ceria sekali membelek makeup2 yang di jual tu semua.
Sempat la membeli sebatang eyeliner dan lip balm. Wakaka. Tu je aku beli?? hehe  Sebab aku kena berjimat cermat sekarang ni. Di usia sebegini adalah sangat2 tidak digalakkan membaziaq.
(Padahal dalam wallet ada RM20 je. Belum cucuk duit lagi la.. haha nasib baik, kalau tak lagi banyak la aku beli :D) 

Sebagai seorang wanita tulen aku mendambakan kulit yang begitu bersih...licin...flawless bak telur yang di kupas kulitnya.. Ecehhh... Tapi aku bukan di kalangan makhluk Tuhan yang  bertuah mendapat kulit sebegitu sejak dari azali.  So that, aku terpaksa la mengeluarkan belanja untuk mendapatkan kulit yang mcm aku dambakan td tu la. Hehe..
 Pelbagai cara, pelbagai produk di gunakan. 
Malangnya.. aku cepat jemu. hanya excited seminggu lepas beli, lepas tu... haram x pakai. kalau hilang pon aku x berapa nak sedar. haha...  Sudahnya aku membazir. 

Tapi tu la perempuan, memang bernafsu bab bab kecantikan ni. Kadang-kadang muka da cukup cantik dah. Tapi nak lagi cantik. Terlalu obses. Tu yang sampai buat plastic surgery tu. Cucuk-cucuk (ini aku xleh bla, tengok jarum pon aku da takot apetah lagi nak di halakan ke muka..) Erm. bagi aku tak salah kalau nak kelihatan cantik. Tapi jangan la terlalu obses. Sampai sanggup buat macam kat bawah ni. heeii... 

Cucuk banyak-banyak! Adoi x sanggup den.

Mana nak ubah?? Cakap! Seramnya.... Huhu

Sekarang ni macam-macam supplement untuk kecantikan ada. Pil. Senang. Telan je. Aku akan mencuba juga. (Tak Sabar! haha) Tapi uolss kena pastikan la yang pil-pil tu semua selamat di makan.Remember That!! Pesanan dari khidmat masyarakat. (apekah??)

BACK TO BASIC

Paling penting nak cantik kan aku rasa.. kebersihan. Rajin-rajin la cuci muka. Kalau nak muka cantik tapi malas nak cuci pon tak guna. Pakai la ape pon, kalau makeup setebal 1 inch malas nk bersihkan. Masalah besar tu. 

Cuci jangan x cuci
 

Well, kecantikan luaran bukan segalanya2 sebab ada orang tak kisah pun tentang tu. Yang paling penting kecantikan hati. Ada eh kecantikan hati?? hehe I mean, baik budi bahasa, xde sifat dengki mendengki, negatif dan yang baik-baik je. Baru la ramai yang nak kat awak! :) Heee daaaa 

Menjaga Kecantikan Itu Perlu Tapi Jangan Terlalu Obses ^_^

Monday, 20 February 2012

Dunia Tanpa Sempadan

Bila aku mula berdiam. 
Aku mula memendam. (ada ke perkataan memendam) hehe
Bila aku memendam apa yg aku rasa.
Aku merasa sakit.
Aku merasa sunyi. 
Aku boleh refer Psikiatri. lalala (macam gila) 
Aku perlukan medium. 
Medium untuk meluahkan.
Since i hav nobody. (to share wif)
Except my family.
Aku memerlukan medium (yess...aku ulang sekali lagi. haha)
Aku memilih dunia ini.
DUNIA TANPA SEMPADAN
Kalau medium ini digunakan untuk yang baik.
Akan jadi baik lah.
Kalau sebaliknya?? Jadi x baik lah. kan?? 
So here i am. 
Menjadi salah seorang blogger antara ribuan...jutaan dan mungkin bilioooonnnann blogger di seantero dunia. 

Well, so i guess i hav to say Hello to all bloggers out there since this is my first entry.
Salam Perkenalan ya! hehe
 

Mr.Worldwide. Tetibe. Haha... Dunia Tanpa Sempadan la sangat.. 

Aku pon xtau la entry ni ada kaitan tak ngn tajuknya tu. Hehe
Ok la... Bubye!